Sardine Sauvage är ett konstnärskollektiv baserad i Malmö/Sve och Luzern/CH med fokus på scenkonst i ett vidgad perspektiv.

Vår scen uppstår när vi fyller en plats med konstnärligt innehåll.
Vår inspiration är oftast vår samtid och samhället.
Att skapa för det offentliga rummet är av stor betydelse.
Vi skapar i olika konstellationer.
Vi gör uppdragsverk. 

claudine Ulrich

Claudine Ulrich

Claudine Ulrich är intresserad i att ta dansen till det urbana rummet och oväntade ställen. 2006 började hon skapa klätterdans-projekt. Hennes verk har surrealistika, poetiska, explosiva moment, gärna med en pris humor. Vid sidan om hennes egna projekt är hon verksam som koreograf för teaterprojekt och musikgrupper samt coach för flygande scener. Claudine är även medlem i kollaborativa plattformen Flytande Galleriet.  Sommaren 2015 tog Claudine DAS i Spatial Design. 

Jens Friis Hansen

Jens Friis Hansen

Kompositör, röst-, ljud- & scenkonstnär, textförfattare, producent, körledare samt pedagog med en kärlek till sceniska allkonstverk. Skriver, producerar och medverkar i stora och små scenuppsättningar, skriver musik till film och dans. Har även stor erfarenhet i pedagogiskt arbete. Sedan 2013 lever Jens på Gotland.  Utbildad vid Gotlands Tonsättarskola, Dartington College of Arts och Musikhögskolan i Malmö.

http://jensfriishansen.se

Mayte Vaos

Koreograf, performer och pedagog I Butoh-dans. Hon skapar experimenterande föreställningar med fokus på att undersöka samspelet mellan dans, levande konst, nya media, kognitionsvetenskap, platsspecifikt och i samarbete med konstnärer som arbetar tvärgående.  Hon har utvecklat en personlig och särpräglad estetik och hennes verk utmanar varje försök till kategorisering. Mayte har en master i socialpsykologi och studerar nuförtiden till master i psykologi/kriminologi.

sardinesauvage

Måns Boll

Dansare, utbildat vid Kungliga svenska balettskolan i Stockholm. Måns har frilansat sedan dess, bland annat turnerat in- och utomlands med Zebra Dans. Han undervisar både amatörer och professionella dansare med devisen att dansa är att flyga. Han har även medverkat i Sardine Sauvage's produktioner som dansare, co-koreograf och produktionsassistent. Måns studerar sjukhusfysik på Lunds universitet.